De laatste keer Kikker

Vandaag was de laatste keer op Kikker. Kikker is de revalidatiegroep van De Hoogstraat Revalidatie. Hij begon net na zijn 2e verjaardag op Muis en het tweede traject werd kikker. Voorbereidend op school.

De Hoogstraat is voor ons allemaal een enorm bijzondere plek geworden. Nog voor Vido er therapie kreeg hielpen ze ons al met de aanvraag voor bijvoorbeeld de douche/toiletstoel. Het aanmeten van de juiste enkel/voet ondersteuning voor Vido. En nog heel veel andere dingen.

Vido heeft er fantastische begeleiding gehad en vooral fysiotherapeute Jacqueline heeft bij Vido het onderste uit de kan weten te halen.

Door de Hoogstraat zijn wij als ouders goed begeleid in alle trajecten die met de gemeente en het aanvragen van hulpmiddelen te maken hebben gehad. Ook bij de zorgverzekeraar.

Eigenlijk is de Hoogstraat onze basis. En ondanks dat Vido er nog op de poli zal komen is het intensieve traject nou ten einde gekomen.

Vido heeft er zoveel geleerd en is zoveel zelfstandiger geworden. En voor ons persoonlijk heeft zijn therapie heel veel gebracht.

Namelijk vrienden voor het leven. Het was zo fijn om al die uren achter het raam door te brengen met geweldige ouders van andere kindjes op de groep. Want ondanks dat onze kinderen allemaal voor andere redenen revalideerde hadden wij als ouders veel overeenkomsten en vooral veel dezelfde muren waar wij tegenaan liepen en nog lopen.

En die vriendschappen zijn ons echt enorm dierbaar geworden. We hadden ze ook nooit verwacht. Zeker niet gezien onze sociale handicap om het maar zo te noemen.

Het is moeilijk mensen te vinden die je snappen. Die weten hoe intensief het is. Die begrijpen dat het leven totaal veranderd is. Die het je niet verwijten als je een afspraak afzegt. Maar ook samen mooie momenten met je beleven omdat ze je zo snappen. Waar je op verjaardag kunt komen en je je niet druk hoeft te maken om een verpleegplek. Om extra ogen. Extra handen. Extra oren om te horen hoe het er nou mee gaat.

Natuurlijk willen we allemaal het liefst dat onze kinderen gezond zijn. Maar ik zie deze vriendschappen, omdat onze zoon niet gezond is, echt als hele waardevolle cadeaus.

Zonder Vido hadden wij de levenslessen die we tot op heden hebben gekregen nooit gehad.

Zonder Vido hadden wij nooit de fantastische begeleiders ontmoet die hij heeft gekregen.

Zonder Vido waren wij sociaal nooit ontplooit zoals wij zijn ontplooit.

Zonder Vido zouden wij nooit de dierbare mensen hebben ontmoet die wij nou onze vrienden mogen noemen.

Zonder Vido zouden wij nooit op De Hoogstraat zijn gekomen. Een plek die ons zoveel heeft gebracht.

Leave a Reply