Het begin met het einde in zicht.

Over het zogenaamde “WMO Abonnement” is nog geen duidelijkheid. Wanneer deze er wel is weten we ook niet. Maar wel hebben we duidelijkeid over andere zaken.

Zo weten we nou definitief dat we geen verhuisvergoeding gaan krijgen. In Amersfoort is dat inkomensafhankelijk en mag je niet boven 120% van het bijstandsinkomen uitkomen. Dus dat je noodgedwongen moet verhuizen en dat niet is omdat je woning gesloopt wordt of de verhuurder er andere plannen mee heeft dan heb je in de gemeente Amersfoort gewoon pech.

Ach ja, we zijn inmiddels gewend om buiten de pot te pissen. Dus de klap kwam niet heel erg aan.

Echter was er wel ander nieuws wat eens positief was ipv negatief.

De aannemer van de woningbouw verwacht 9 November de woning te kunnen opleveren aan de woningbouw. Echter kan de aannemer van de gemeente pas in Januari starten en verwacht ongeveer twee maanden over de aanbouw en aanpassingen binnen te doen. Dat zou inhouden dat wij pas over 5 maanden de woning in kunnen en dan pas offertes kunnen aanvragen voor de vaste trap en opbouw. Want tot op heden wil iedereen of een tekening van de woning of de woning bezichtigen. Beide geen mogelijkheid omdat wij de woning niet in mogen (echt niet gewoon) en de tekeningen kwijt zijn geraakt in het archief.

Dus wij dachten, wellicht mogen wij in de maanden tot de volgende aannemer begint wel toegang tot de woning. Maar ik had er een hard hoofd in. Franke besloot te mailen naar de WMO consulente om het toch voor te leggen en zij liet weten het door te gaan spelen naar de woningbouw. Toen zakte de moed mij nog meer in de schoenen.

Maar tegen alle verwachtingen in kwam er een mail die ik niet had verwacht. Een medewerker van de gemeente had dit stukje opgenomen en liet ons weten dat we de woning niet kosteloos in mogen van de woningbouw. Echter bestaat er in de WMO zoiets als een Tegemoetkoming Meerkosten. Volgens deze verordening kunnen wij tot maximaal 6 maanden lang onze dubbele huurlasten bij de WMO declareren. 1 maand moeten wij zelf betalen omdat het gebruikelijk is dat men één maand dubbele lasten heeft. De huur van de goedkoopste woning wordt dan vergoed.

En nou is het mooie dat wij alleen nog maar bepaalde stukken hoeven aan te leveren maar we al akkoord hebben gekregen!

Vandaag hebben wij contact gehad met De Alliantie (woningbouw) en deze gaan voor ons op korte termijn een afspraak inplannen om het huurcontract te gaan tekenen met een zsm ingangsdatum.

Dit houdt in dat wij wellicht al vanaf 10 November de huurders van de woning zijn! En inhoudelijk houdt dit in dat we vanaf die datum actief op zoek kunnen naar een aannemer die zo spoedig mogelijk voor ons aan de slag kan op zolder en voor de vaste trap.

Dat we zelf alle honderdduizend deuren en kozijnen kunnen gaan schuren, boven de slaapkamers kunnen gaan doen, deuren en kozijnen kunnen schilderen, etc etc.

Dit geeft ZOVEEL ADEMRUIMTE!!

Nog nooit ben ik zo relaxt een naderende verhuizing ingestapt. De weg er naartoe was vreselijk en heeft ons echt gesloopt. Maar er lijkt heus licht aan het einde van de tunnel.

Het is een kwestie van financieel wat puntjes op de i krijgen maar dat is peanuts vergeleken bij de rest van het alfabet dat we al hebben moeten overwinnen.

GERARD SCHIMMELLAAN 17 te HOOGLANDERVEEN here we come!!

No Responses to “Het begin met het einde in zicht.”

  1. Kan en wil jij ons helpen? | DebZ Says:

    […] op deze website. We dachten eindelijk eens ademruimte te krijgen. Heb je het gemist kun je het hier (even klikken) teruglezen. Ondanks dat het echt niet al onze problemen op zou lossen was het een […]

Leave a Reply