Netflix WMO Abonnement

Afgelopen weekend lekte een deel van het regeerakkoord. Normaal heb ik niets met politiek maar uit deze lek kwam informatie die voor ons zeer gunstig zou kunnen zijn.

De afgelopen maanden hebben wij zo ontzettend veel zorgen gehad over onze toekomstige financiële situatie.

Dit door de eigen bijdrage die de WMO Amersfoort ons zou gaan rekenen voor de woningaanpassing in en aan onze nieuw te betrekken woning. Een bedrag van circa €250,- per vier weken voor 10 jaar lang!

Dit naast de huur van circa €715,- en aflossing van een lening voor een nog uit te voeren dakopbouw. Circa €250,- per maand.

Onze zorgen waren (en zijn nog steeds) niet onterecht. Bijna niemand kan zomaar ineens een extra maandlast van €500,- per maand missen.

En toen was daar ineens het gerucht dat in het regeerakkoord zou komen te staan dat er landelijk een soort van WMO abonnement zou gaan komen van €17,50 per maand voor WMO voorzieningen en zorg!!

Ons hart maakte voorzichtig een sprongetje.

En dat sprongetje werd een grote sprong toen het vanochtend bevestigd werd!

Nog geen idee wat de haken en ogen zijn. Of het ook echt voor ons geldt. En per wanneer het ingaat. Maar onze aanbouw en aanpassingen zijn WMO voorzieningen. En we hebben zitten speuren, lezen, geïnformeerd en zoals het er nu uit ziet gaat dit ook echt voor ons gelden. En dat is TE GEK GAAF SUPER NIEUWS mensen!!

Als we de bevestiging krijgen gaan we een klein feestje vieren.

En we kregen vandaag ook bericht van De Alliantie (woningbouw) dat we een vaste trap mogen plaatsen en een dakopbouw geen probleem moet zijn mits we aan alle eisen voldoen.

Zou het tij zich dan eindelijk keren?

Nu nog heel hard hopen dat Vido in 2018 op regulier onderwijs mag beginnen en dan begint eindelijk alles op de rit te komen.

Dan komt er in ons leven eindelijk de ruimte om ons te concentreren op dat wat echt belangrijk is. Ons gezin!

#wmo #gemeenteamersfoort #regeerakkoord #woningaanpassing #wmovoorziening #eigenbijdrage #dealliantie

Leave a Reply