WieWeetWoning II

Op mijn persoonlijke blog schreef ik over onze WieWeetWoning en vandaag hier op Vido zijn blog een vervolg daarvan. 

De afgelopen weken waren we zo razend nieuwsgierig hoe de woning in Hooglanderveen er uit zou zien van binnen. Vele ritjes door de Gerard Schimmellaan. Veel fantaseren, veel vragen, en veel onzekerheden. 

Nu zijn we 2 dagen verder en staat onze wereld aardig op zijn kop.

We zijn enorm dankbaar dat we deze woning aangeboden hebben gekregen en zullen er alles aan doen om er ons thuis van te kunnen maken. Maar het heeft wat voeten in de aarde.
Alles gaat ineens in een razendsnel tempo omdat we woning niet te lang leeg mag/kan staan van de woningbouw. Volgende week Woensdag al de twee uur durende bezichtiging met de bouwkundig ingenieur, aannemer van de woningbouw, wmo consulente en met het bedrijf Veeneman uit Apeldoorn. Deze laatste zal komen om de unit opties te bekijken en daar een offerte over te geven. 
2 Mei komt bedrijf Plegt Vos uit Hengelo om hetzelfde te doen. 

De bouwkundige zal zijn visie geven over de mogelijkheden en zal naar alle waarschijnlijkheid vertellen of een aanbouw mogelijk is en hoe duur deze zal zijn. En de aannemer van de woningbouw komt meekijken om zo te zien welke veranderingen de woningbouw al door kunnen voeren. 
Wij hebben gisteren aangegeven dat we de woning echt graag willen. Maar dat we boven wel ruimte moeten maken. Dit zou inhouden een vaste trap naar zolder en daar een éénzijdige of tweezijdige nokverhoging plaatsen. Deze investering willen wij middels een persoonlijke lening zelf doen. Woongenot en een zorgeloze toekomst daaromtrent maakt het dat waard. De vraag of dit mogelijk is heeft onze wmo consulente bij de bouwkundige neergelegd. Die gaat zich hier over buigen. Maar natuurlijk moet de woningbouw hier ook mee instemmen. 
Het houdt wel in dat we dan om kwijtschelding moeten vragen wat betreft onze eigen bijdrage voor de WMO voorziening. Zo rond de 242 euro per vier weken. Dit kunnen we dan gewoon niet betalen. 
Gisterenavond hebben Franke en ik het voorlopig programma van eisen besproken. Hierin staat wat er aangepast moet worden in de woning voor Vido en hoe de unit of aanbouw eruit moet zien qua afmetingen, inrichting etc. Hieruit bleek dat er toch aardig wat zaken aangepast moesten worden en godzijdank had Vido zijn ergo deze ochtend nog plek om het pve met Franke door te nemen.
Nou klopt het en zij maakt dit vandaag nog af zodat wij het door kunnen sturen naar de gemeente. We zijn zo blij met de toppers van de Hoogstraat Revalidatie. 

En dan is het allemaal afwachten. 
De afspraak van de 26e is spannend voor ons, maar meer dan we nu hebben gedaan in dit korte tijdsbestek. Het pve is in orde. We hebben onze twijfels aangegeven maar daarin ook onze oplossingen aangedragen.

Gaan ze akkoord met de derde verdieping boven? En zo ja wordt ons de eigen bijdrage dan kwijtgescholden? 
Wordt het een unit of aanbouw?

En wat gaat de woningbouw allemaal voor ons betekenen qua opknappen van de woning. 

Want dat is ook belangrijk met het oog op de uitgave die we moeten gaan doen om de rest van de woning op te knappen. 

Ik heb op sommige vragen geen antwoord. Want sommige dingen weet ik zelf ook niet. Gaat ons dit lukken?
Hebben we überhaupt wel budget om de rest fatsoenlijk op te knappen. 

Geen flauw idee. We gaan stapje voor stapje.

Blij dat het weekend is en we even verplicht geen telefoontjes of wat dan ook kunnen plegen. Het wordt er niet beter op in de bovenkamer maar uiteindelijk komt er rust. 
Ik post nog maar even een foto van die geweldige lap tuin ?. Gaat een tienjaren project worden. Maar met liefde! 

Leave a Reply